Επίσημο: Στην Formula 1 η Audi το 2026 (ΦΩΤΟ)

Ανακοινώθηκε και επίσημα από τα social media της Formula η είσοδος της Audi η οποία από το 2026 θα προμηθεύει μονάδες ισχύος για τις ομάδες. 

Η Audi – που ανήκει στον Όμιλο Volkswagen – υποστηρίζει επίσης τα σχέδια της F1 να είναι πιο βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική, με ανώτατο όριο κόστους για τους κατασκευαστές μονάδων ισχύος που εισήχθη το 2023 και η F1 να θέσει ως στόχο να είναι καθαρός μηδενικός άνθρακας έως το 2030.

 «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω την Audi στη Formula 1, μια εμβληματική μάρκα αυτοκινήτων, πρωτοπόρο και τεχνολογικό καινοτόμο», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1 Stefano Domenicali, ο οποίος εργάστηκε για τη Volkswagen για μια θητεία από το 2014. «Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για το άθλημά μας. Αυτό υπογραμμίζει την τεράστια δύναμη που έχουμε ως παγκόσμια πλατφόρμα που συνεχίζει να αναπτύσσεται».

«Είναι επίσης μεγάλη αναγνώριση ότι η κίνησή μας σε υβριδικούς κινητήρες με βιώσιμο καύσιμο το 2026 είναι μια μελλοντική λύση για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όλοι ανυπομονούμε να δούμε το λογότυπο της Audi στο δίκτυο και θα ακούσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες από αυτούς για τα σχέδιά τους σε εύθετο χρόνο».

Η ανάρτηση της Audi στο Twitter: