Άρης: «Ναυαγεί» του Κανέδα – Φαβορί ο Χούλιο Βελάσκεθ για την τεχνική ηγεσία

Δεν προχωρά όπως όλα δείχνουν το θέμα του Ραούλ Κανέδα στον Άρη, με τον Χούλιο Βελάσκεθ να είναι ο νέος… εκλεκτός για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας.

Αλλαγή δεδομένων στον Άρη!

Δεύτερες σκέψεις πως έχουν οι άνθρωποι της ομάδας της Θεσσαλονίκης για την πρόσληψη του Ραούλ Κανέδα ο οποίος αν και βρισκόταν πρώτος στην λίστα των «κίτρινων» για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας, πλέον φέρεται πως έχει κι άλλον… αντίπαλο που ακούει στο όνομα Χούλιο Βελάσκεθ.

Μάλιστα, Άρης και Κανέδα είχαν συμφωνήσει για διετή συνεργασία ενώ ο Ισπανός τεχνικός θα ερχόταν στην χώρα μας μέσα στην μέρα προκειμένου να υπογράψει και επίσημα το συμβόλαιο του και να… πιάσει δουλειά. Ωστόσο, τα δεδομένα σήμερα (31/08) είναι διαφορετικά, με τον Βελάσκεθ να συγκεντρώσει τις πιθανότητες υπέρ του για να αναλάβει τα ηνία των Θεσσαλονικών.

Το προφίλ του Χούλιο Βελάσκεθ

Ο Ισπανός τεχνικός είχε αναλάβει να προπονήσει την Αλαβές στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές της La Liga για τη σεζόν 2021-22 ωστόσο ο ίδιος δεν κατάφερε να διατηρήσει τους Ισπανούς στην πρώτη κατηγορία με αποτέλεσμα να υποβιβαστούν. Ο ίδιος ξεκίνησε τα προπονητικά του βήματα στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στα τμήματα υποδομής της Πόλι Εχίδο  και της Βαγιαδολίδ.

Στη συνέχεια, μεταπήδησε στην Βιγαρεάλ όπου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία όλων των τμημάτων πλην της επαγγελματικής. Ο ίδιος έκατσε στον πάγκο της Μούρθια το 2013 ενώ ακολούθησε η Μπέτις που αγωνιζόταν στην La Liga 2. Μετά, πήγε ανέλαβε τα ηνία της  πορτογαλικής Μπελενένσες.

Ο ίδιος είχε επιτυχημένο πέρασμα τις σεζόν 2016-17 και 2017-18 από την  Αλκορκόν καθώς σε 75 αγώνες που έκατσε στον πάγκο της ομάδες είχε απολογισμόε 23 νίκες, 24 ισοπαλίες και 28 ήττες. Μετά, ακολούθησε η Ουτινέζε τη σεζόν 2018 ενώ στη συνέχεια προπόνησε και της πορτογαλικές Βιτόρια Σετούμπαλ και Μαρίτιμο.