Ρέινκινγκ: «Από τα φαβορί στο Eurobasket η Ελλάδα»

Φαβορί για την κατάκτηση του Eurobasket 2022 τόνισε πως είναι η Ελλάδα, ο Νέιτ Ρέινκινγκ μετά την ήττα (93-77) της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο τεχνικός της Μεγάλης Βρετανίας, συμπεριέλαβε την Εθνική Ελλάδας μεταξύ των φαβορί του Eurobasket 2022, ενώ στάθηκε στην προσφορά των Σλούκα και Παπαγιάννη στην εξέλιξη του αγώνα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Η Ελλάδα είναι από τα φαβορί στο Eurobasket. Έχουν βάθος και εμπειρία, είδατε τι παίκτες έφεραν από τον πάγκο. Ο Σλούκας και ο Παπαγιάννης επέδρασσαν σημαντικά στο παιχνίδι και δεν είχαμε απαντήσεις. Είναι δύσκολο να αντιδράσεις όταν προσφέρεις 26 πόντους από λάθη στον αντίπαλο. Ο Νταν (Κλαρκ) είναι παράδειγμα για την ομάδα μας, έχει παίξει σε όλα τα Ευρωμπάσκετ της Βρετανίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα είναι στην ομάδα όσο καιρό και ο ίδιος θέλει».

Από την πλευρά των παικτών, ο Νταν Κλαρκ, δήλωσε: «Στο τρίτο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε λίγο και απέναντι σε μια ομάδα όπως η ελληνική το πληρώσαμε. Αν είχαμε την ένταση του πρώτου ημιχρόνου θα ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Δεν αντιδράσαμε σωστά στην πίεση και απέναντι σε μια τόσο ποιοτική ομάδα δεν μπορέσαμε να μείνουμε στο παιχνίδι ως το τέλος. Το θετικό είναι πως δείξαμε πρόοδο και θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια. Θέλουμε να κερδίσουμε και δεν ήρθαμε απλά για τη συμμετοχή».