Αλμέιδα: «Πρέπει να παίζεις τέτοια ντέρμπι σαν να είσαι οπαδός»

Οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, για το ντέρμπι της Κυριακής (11/09, 21:30) με τον Παναθηναϊκό.

Ανυπόμονος για το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι εμφανίστηκε ο Ματίας Αλμέιδα, σε δηλώσεις του στον Cosmote TV.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στο αυριανό παιχνίδι (11/9, 21:30) με τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι τέτοια ματς θα πρέπει να τα παίζουν οι παίκτες σαν να είναι… οπαδοί!

Παράλληλα, ο Αλμέιδα αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, κάνοντας λόγο για μια ομάδα η οποία έχει ένα ξεκάθαρο στιλ παιχνιδιού, είναι δυνατή σε κάθε γραμμή και με μεγάλη αυτοπεποίθησή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλμέιδα στην Cosmote TV:

Για την εικόνα της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.


«Νομίζω ότι είχαμε σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι. Η κατοχή μπάλας ήταν παρόμοια, οι ευκαιρίες ήταν παρόμοιες, όμως βελτιωθήκαμε στο τελικό τρίτο. Το κάναμε γιατί δοκιμάσαμε περισσότερα σουτ έξω από την αντίπαλη περιοχή. Ψάξαμε καλύτερες σέντρες. Αλλά όταν μια ομάδα παίζει σε χαμηλά μέτρα, με πολλούς παίκτες στην περιοχή της, είναι δύσκολο να βρεις συνεργασίες για να δημιουργήσεις χώρους. Αλλά, γενικά, είδα την ομάδα να κάνει ένα βήμα μπροστά».

Για το γεγονός ότι απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα η ΑΕΚ πήρε βοήθεια από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο.

«Έχω μιλήσει και μαζί τους, για εμένα το γκρουπ είναι το πιο σημαντικό. Με τον νέο κανονισμό των πέντε αλλαγών, έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τη μισή ομάδα. Οπότε, όταν οι παίκτες κατανοούν ότι έχουν έναν προπονητή, που θα κάνει αλλαγές… Και όταν οι ίδιοι είναι έτοιμοι να παίξουν για όσα λεπτά χρειαστεί… Τότε είναι που αρχίζεις να παίζεις ως ομάδα. Οι παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή έπαιξαν πολύ καλά. Και χάρη σε αυτούς καταφέραμε να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι».

Για το πρώτο του ελληνικό ντέρμπι.

«Κατ’ αρχάς, είναι μια αγωνιστική, που o κόσμος θα πρέπει να απολαύσει το ποδόσφαιρο.
Γιατί, αν φέρω τον εαυτό μου στη θέση των φιλάθλων… Θες να είσαι ποδοσφαιριστής, να παίξεις έστω και πέντε λεπτά σε τέτοιο παιχνίδι. Πριν γίνω προπονητής, ήμουν ποδοσφαιριστής και πριν γίνω παίκτης, ήμουν φίλαθλος. Οπότε, έχω και τα τρία συναισθήματα αρκετά καθαρά. Πάντα λέω στους παίκτες, ότι πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη, που έχουν τη δυνατότητα να παίζουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Αυτά τα ματς πάντα γράφουν ιστορία και μένουν στην ιστορία. Οπότε, αυτά τα παιχνίδια πρέπει να τα απολαμβάνεις και να τα παίζεις σα να είσαι φίλαθλος».

Για τη γνώμη του για τον Παναθηναϊκό.

«Μπορεί να δει κανείς την πρόοδο που κάνει αυτή η ομάδα με τον συγκεκριμένο προπονητή. Έχουν ένα πολύ ξεκάθαρο στυλ παιχνιδιού και είναι ένα καλό στυλ. Αυτό το πετυχαίνεις με τον χρόνο. Είναι ένας αντίπαλος δυνατός σε όλες του τις γραμμές. Αυτός είναι ο λόγος που έχουν κερδίσει όλα τους τα παιχνίδια μέχρι στιγμής. Δείχνουν σίγουροι, δείχνουν να έχουν δυναμική, είναι μια aggressive ομάδα. Και με τη διαδικασία που περνούν εδώ και περίπου έναν χρόνο, τώρα έχει αποτελέσματα η δουλειά τους».

Για την απουσία του Τσούμπερ.

«Οι υπόλοιποι παίκτες είναι έτοιμοι. Έχουμε καλή ομάδα, διαθέτουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές και υπάρχει πολλή επιθυμία. Είμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας της ομάδας που θέλουμε. Όποιος παίξει αντί του Τσούμπερ, θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξει το ίδιο ή και ακόμη καλύτερα, αυτή είναι η ιδέα μας».