Ουγγαρία – Κροατία 9-10: Στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 12 χρόνια οι Κροάτες!

Σ’ ένα συναρπαστικό ματς μέχρι τέλους, η Κροατία επικράτησε με 10-9 της Ουγγαρίας στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 12 χρόνια.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 12 χρόνια η Κροατία!

Σε μια συγκλονιστική και άκρως ανταγωνιστική αναμέτρηση στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι Κροάτες ήταν αυτοί που… χαμογέλασαν στο τέλος και με 10-9 νίκησαν την Ουγγαρία και κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης.

Το ματς ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια, με τις δυο ομάδες σε μια πραγματική «μάχη» σώμα με… σώμα να βρίσκονται συνέχεια κοντά στο σκορ μέχρι και τα μισά της τέταρτης περιόδου.

Ο Μάρινιτς-Κράγκιτς με δύο δικά του γκολ τα οποία προήλθαν από εκτελέσεις πέναλτι έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στους Κροάτες (10-8) ενώ απέμεναν δυο λεπτά πριν από τη λήξη. Οι Ούγγροι αν και μείωσαν σε 9-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάνσικ δεν είχαν τον χρόνο για κάτι περισσότερο με αποτέλεσμα να πάρουν τη νίκη οι Κροάτες και να επιστρέψουν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 12 χρόνια.

Ουγγαρία – Κροατία 9-10

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 0-1, 4-4, 2-2

Ουγγαρία: Λεβάι, Αβγκιάλ, Μάνχερτζ 1, Κόναρικ 1, Νάγκι, Μόλναρ 2, Ζάλανκι 1, Μπουριαν, Νέμετ 1, Φέκετε, Γιάνσικ 2, Βιγκνάρι 1, Βόγκελ

Κροατία: Μπίγιατς, Μπούριτς 3, Φάτοβιτς, Κράπιτς 1, Λάζιτς, Μπούκιτς, Μπιλγιάκα, Ζούβελα, Μάρινιτς Κράγκιτς 2, Βρλιτς, Μπάσιτς 1, Χάρκοβ 3, Πόπαντιτς