Εθνική γυναίκες πόλο: Έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Σπλιτ

Η Εθνική γυναικών έφτασε σήμερα το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλίτ στο πόλο.

Η Εθνική γυναικών ήρθε στην Αθήνα με το ασημένιο μετάλλιο καθώς ηττήθηκε με 9-6 από την Ισπανία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο πόλο.

Η Ελευθερία Πλευρίτου αναδείχτηκε MVP του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής γυναικών Αλεξία Καμμένου τόνισε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη, τις ενδιέφερε πρώτα από όλα να παίξουμε καλά. Από τη πρώτη μέρα το δείξαμε, είχαμε συνέχεια, φτάσαμε στο μετάλλιο. Απογοητευτήκαμε που δεν πήραμε το χρυσό, φάνηκε η απειρία τις. Πρέπει να παίξεις πολλούς τελικούς τις έχει συμβεί με την Ισπανία για να διαχειριστείς τις κακές στιγμές. Είναι ένα μάθημα».

Επίσης η Αλεξία Καμμένου ανέφερε στην συνέχεια.

«Το μετάλλιο όμως είναι ένα επίτευγμα για αυτά τα νεαρά κορίτσια. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, από την άλλη τα κορίτσια πρέπει να συνεχίσουν την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει. Είναι πολύ σπουδαίες αθλήτριες, και πολύ συνεργάσιμες. Είμαι πολύ τυχερή για το υλικό που έχουμε, την νεότερη μάλιστα ηλικιακά ομάδα, ο στόχος μας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε την ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με ανταγωνιστική ομάδα.

Με τέτοιες διακρίσεις όπως στο Σπλιτ, γίνονται βήματα μπροστά. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι είχαμε διακρίσεις και μετάλλια σε όλα τα ηλικιακά μας, κορασίδες, νεάνιδες, νέες γυναίκες και τώρα οι γυναίκες. Είναι μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά, αυτό δείχνει τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές, πάνω εκεί βασιζόμαστε και για το μέλλον. Γινόμαστε πιο δυνατές και προχωράμε. Με στόχο το χρυσό».

Η Ελευθερία Πλευρίτου δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένες και χαρούμενες με την απόδοσή μας, η διάκριση είναι τεράστια για την Ελλάδα και την ελληνική υδατοσφαίριση, είμαστε η δεύτερη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Μετά το παγκόσμιο που δεν καταφέραμε να προκριθούμε στην τετράδα είχαμε πει ότι θα πάμε καλύτερα στο ευρωπαϊκό, το κάναμε, φτάσαμε λίγο πριν τη κορυφή, δυστυχώς, και αυτή είναι η αρχή για πολύ μεγάλα πράγματα. Οι μισές παίκτριες της Εθνικής μας, αγωνίσθηκαν πρώτη φορά σε ένα ευρωπαϊκό. Ξέραμε πως μπορούσαμε να φτάσουμε πολύ ψηλά, δεν τα καταφέραμε, το αφήνουμε για την επόμενη μέρα. Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλη συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που προπονητές υψηλού επιπέδου με ψήφισαν για καλύτερη παίκτρια. Ήταν επιβράβευση για τον κόπο που κάνω τόσα χρόνια, και αυτό ισχύει για όλη την ομάδα. Η ομάδα έχει περάσει από πολλά κύματα και στενοχώριες, αλλά και το 2018 και το 2022 φέραμε δυο μετάλλια. Και τα καλύτερα έρχονται».