Ολυμπιακός: Πειθαρχική Δίωξη για την ανακοίνωση με τον Βόλο από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα

O αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την πρόσφατη ανακοίνωσή της, με αφορμή τη διαιτησία του αγώνα με τον Βόλο.

Πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός άσκησε ο αναπληρωτής εισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης, με αφορμή την ανακοίνωση που εκδόθηκε για τη διαιτησία του αγώνα με τον Βόλο στο «Καραϊσκάκη».

Κάτι που συνέβη εξαιτίας δυσφήμισης ποδοσφαιρικών αρχών και βάσει των σχετικών διατάξεων, προβλέπει πρόστιμο για τους Πειραιώτες έως και 50.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κ. Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η δίωξη ασκείται διότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, που περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν τη τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2α, 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».