Ιγκουαΐν: «Δεν ανέχομαι πλέον την ασέβεια – Είμαι υπερήφανος για τα όσα έδωσα στην Εθνική Αργεντινής»

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν σε συνέντευξη του στο «TyC Sports» όπου τόνισε μεταξύ άλλων το πόσο υπερήφανος νιώθει για τα όσα έχει δώσει στην Εθνική Αργεντινής.

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν σε δηλώσεις που παραχώρησε στο «TyC Sports» αναφέρθηκε στην ζωή και την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω στον κόσμο καθώς και για την… αγαπημένη του Εθνική Αργεντινής.

Ο Ιταλός στράικερ υπογράμμισε πως η ζωή του ποδοσφαιριστή περιστρέφεται γύρω από το αποτέλεσμα στα παιχνίδια ενώ σημείωσε το πόσο δύσκολο είναι να μην μπορούν να αντιδράσουν οι παίκτες όταν τους προσβάλλουν καθώς θα έχει αντίκτυπο στην καριέρα τους.

Παράλληλα, ο επιθετικός της Ίντερ Μαϊάμι υποστήριξε πως δεν ανέχεται πλέον την ασέβεια και την επιθετικότητα στην ζωή του ενώ στάθηκε και στην Εθνική Αργεντινής τονίζοντας το πόσο υπερήφανος είναι για όλα αυτά που έχει προσφέρει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ιγκουαΐν:

Για τη ζωή των ποδοσφαιριστών και τη λανθασμένη ιδέα του κόσμου για αυτούς: 

«Δεν έχουμε το ίδιο δικαίωμα, περπατάς στο δρόμο, σε προσβάλλουν και δεν μπορείς να αντιδράσεις, γιατί αν το κάνεις, ο αντίκτυπος είναι διπλός… Αν χάσεις ένα παιχνίδι, αν χάσεις ένα γκολ ή χάσεις ένα σημαντικό παιχνίδι, δεν μπορείς να βγεις στον δρόμο. Ο ποδοσφαιριστής ζει ανάλογα με το αποτέλεσμα. Είναι ένα άθλημα, μια δουλειά και δεν πρέπει να συγχέεται. Είμαστε όλοι άνθρωποι».

Μου φαίνεται πολύ άδικο να έχω ζήσει 15 χρόνια στην ελίτ και να μην μπορώ να αντιδράσω σε στιγμές που έπρεπε να σκύψω το κεφάλι μπροστά στις προσβολές και την ασέβεια. Αυτή τη στιγμή στη ζωή μου δεν μπορώ να ανεχτώ είναι πια. Δεν ανέχομαι πλέον την αδιαφορία, την ασέβεια ή την επιθετικότητα. Δεν τα βίωνα ποτέ από κοντά, μόνο ανώνυμων ατόμων στα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό θα τελειώσει όταν θα έπρεπε να δείξουν το πρόσωπό τους.Σήμερα τα αστεία γίνονται με κάθε είδους πράγμα, αλλά πρέπει να έχουμε επίγνωση του τι δημιουργείται, γιατί με πέντε δευτερόλεπτα μπροστά σε έναν υπολογιστή μπορείς να καταστρέψεις τη ζωή ενός ανθρώπου».

Για την εθνική Αργεντινής και την υπερηφάνεια που νιώθει για όσα προσέφερε: 

«Είμαι ήδη σε ένα σημείο της ζωής μου που ούτε ο έπαινος με κάνει να νιώθω καλύτερα, ούτε η κριτική με κάνει να νιώθω χειρότερα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ισορροπία. Είμαι ήρεμος γιατί έδωσα τη ζωή μου και περισσότερο για την Εθνική Αργεντινής. Είμαι περήφανος για όσα έδωσα για την Εθνική ομάδα και δεν μετανιώνω για τίποτα».