Μαρτίνς: «Ήταν δύσκολο όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό – Είμαι προπονητής με ικανότητες»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς για την φυγή του από τον Ολυμπιακό, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την συνέχεια της καριέρας του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Scoutinh στην Πόρτο παραχώρησε ενδιαφέρουσες δηλώσεις, με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού να αναφέρεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και για το μέλλον στην προπονητική μετά από την αποχώρηση του από τους «ερυθρόλευκους».

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε πως ήταν αρκετά δύσκολο για τον ίδιο όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό ενώ τόνισε πως ήταν σημαντικό μετά για τον ίδιο να ανακάμψει καθώς έπρεπε να ανακτήσει ξανά τις δυνάμεις του μετά από πολλά χρόνια δίχως διάλειμμα.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην Πορτογαλία ενώ εκθείασε τον εαυτό τυ δηλώνοντας πως είναι ένας προπονητής που διαθέτει αποδεδειγμένες ικανότητες και δυνατότητες.

Οι δηλώσεις του Μαρτίνς:

«Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του ελληνικού και του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και στην Ελλάδα είναι χειρότερο από ό,τι στην Πορτογαλία. Είναι θέμα κουλτούρας ποδοσφαίρου. Όσον αφορά στις εθνικές ομάδες θέλουμε να προσφέρουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να παίζουμε καλά παιχνίδια, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει στρατηγική και σκοπιμότητα, στην οποία συνήθως οι παίκτες και οι προπονητές είναι συνηθισμένοι.

Ήταν δύσκολο όταν έφυγα. Τη στιγμή που αποχώρησα ήταν σημαντικό να ανακάμψω, γιατί μετά από πέντε ή έξι χρόνια χωρίς διάλειμμα έπρεπε να ανακτήσω δυνάμεις, την ποδοσφαιρική έντασή μου.

Δεν σκέφτομαι το να επιστρέψω στην Πορτογαλία επειδή είναι η χώρα μου. Θα ήθελα να είμαι σ’ ένα καλό πρότζεκτ που να ταιριάζει στις φιλοδοξίες μου. Είμαι προπονητής με αποδεδειγμένες ικανότητες και δυνατότητες.

Είμαι ένας προπονητής που του αρέσει το πρότζεκτ, που αυτή τη στιγμή έχει τεράστιες φιλοδοξίες και πιθανότατα στην Πορτογαλία δεν μπορούν να ικανοποιηθούν αυτή τη στιγμή από τις μεγάλες ομάδες, καθώς έχουν ήδη προπονητή και θα πρέπει να ψάξω αλλού».