ΕΠΟ: Στέλνει στην UEFA το video με το πέναλτι του ΠΑΟΚ που ακυρώθηκε!

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει στην UEFA το βίντεο με τη φάση του ακυρωθέντος πέναλτι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ικανοποίησε το αίτημα του ΠΑΟΚ η ΕΠΟ!

Η Ελληνική Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει στην UEFA και στις αντίστοιχες ομοσπονδίες το βίντεο με τη φάση του ακυρωθέντος πέναλτι του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα των «ασπρόμαυρων».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ και ζήτησε να αποσταλεί στην UEFA και στις ομοσπονδίες Λετονίας (Τρεϊμάνις, διαιτητής αγώνα) και Πορτογαλίας (Ζοάο Πινέιρο, VAR) το βίντεο της επίμαχης φάσης. Από την πλευρά της, η ΕΠΟ τόνισε ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα του ΠΑΟΚ, όπως άλλωστε είχε γνωστοποιήσει από τις 26 Ιουλίου ότι θα πράττει σε αντίστοιχες περιπτώσεις που κρίνονται ως σοβαρές.

Η φάση για την οποία… φωνάζει ο ΠΑΟΚ έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ (1-2) στο «Γ. Καραϊσκάκης», όταν ο Τρεϊμάνις έδειξε την άσπρη βούλα για το μαρκάρισμα του Μπα, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Ολιβέιρα, ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Ο Λετονός ρέφερι τιμώρησε επίσης, τον Μπα με κίτρινή κάρτα, αλλά αφού τον φώναξε ο VAR να ελέγξει τη φάση στο μόνιτορ, επέστρεψε στο παιχνίδι, ακυρώνοντας το πέναλτι, ενώ πήρε πίσω και την κάρτα από τον Σενεγαλέζο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΕΠΟ και η ΚΕΔ αναφέρουν στην από 26/7/2022 ανακοίνωσή τους ότι οποιεσδήποτε διαιτητικές αποφάσεις ξένων διαιτητών (εφόσον κρίνονται ως σοβαρές) θα αποστέλλονται μέσω βίντεο στις αντίστοιχες ομοσπονδίες και στην UEFA.

Λάβαμε επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την οποία ζητούν την αποστολή σχετικού βίντεο που αφορά στην ακύρωση κατακυρωθέντος πέναλτι, μετά την ανασκόπηση μέσω VAR, υπέρ της ομάδας τους στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και ΠΑΟΚ.

Το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί με την αποστολή του βίντεο προς τις ομοσπονδίες της Πορτογαλίας και της Λετονίας και την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA».