Καντζούρης: «Το πιο σημαντικό ο χαρακτήρας που έδειξαν οι παίκτες – Εξαιρετική δουλειά ο Σπανούλης»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ηλίας Καντζούρης μετά από την σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί του Περιστερίου.

Η ΑΕΚ συνεχίζει την αήττητη πορεία της στην φετινή Basket League μετά από το μεγάλο διπλό επί του Περιστερίου, με τον Ηλία Καντζούρη να παραχωρεί δηλώσεις μετά τη λήξη της αναμέτρησης και να τονίζει πως ήταν ένα σκληρό παιχνίδι απέναντι σε μια καλή και συγκροτημένη ομάδα με ξεκάθαρες αρχές.

Παράλληλα, ο τεχνικός της Ένωσης σχολίασε πως δεν επιτρέπονται κάποια αβίαστα λάθη που έγιναν από τους παίκτες του ενώ σημείωσε πως το πιο σημαντικό για τον ίδιο είναι ο χαρακτήρας που έβγαλε η ομάδα του. Μάλιστα, εκθείασε τον Βασίλη Σπανούλη υπογραμμίζοντας πως κάνει εξαιρετική δουλειά στο Περιστέρι.

Oι δηλώσεις του Καντζούρη: 

«Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι ακριβώς όπως το είχαμε περιγράψει μέσα στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του αγώνα στους παίκτες μας. Τους είπαμε ότι πρέπει να περιμένουν μια σκυλομαχία και νομίζω κάτι τέτοιο έγινε σήμερα εδώ στο γήπεδο.

Ξέραμε ότι το Περιστέρι είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ συγκροτημένη προπονητικά με ξεκάθαρες αρχές. Οπότε εμείς θα έπρεπε να ανταπεξέλθουμε, να βγάλουμε στο παρκέ τα καλά στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν σαν ομάδα.

Σίγουρα είχαμε αρκετά κενά διαστήματα και είναι φυσιολογικό, είναι η αρχή της σεζόν. Κάναμε κάποια λάθη αβίαστα, τα οποία δεν επιτρέπονται για την αξία των παικτών μας, παρόλο που είχαμε προετοιμαστεί για συγκεκριμένες καταστάσεις.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι ο χαρακτήρας που έδειξαν οι παίκτες όταν βρεθήκαμε κάτω. Αυτοί είχαν τα ψυχικά αποθέματα. Κάνανε μεγάλα plays σε άμυνα και επίθεση και πήραμε μια τεράστια νίκη, που έχει διπλή σημασία, γιατί δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι άλλες ομάδες θα περάσουν εύκολα εδώ μέσα.

Καλή συνέχεια στο Περιστέρι και τον κόουτς Σπανούλη. Κάνει εξαιρετική δουλειά και το βλέπουμε όλοι».