Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ από την 16χρονη Άρτεμις Βασιλάκη

Η Άρτεμις Βασιλάκη με επίδοση 17:03.85 στα 1500μ. ελεύθερο… έσπασε τα χρονόμετρα την Κυριακή (23/10) στην κολύμβηση.

Η 16χρονη αθλήτρια αγωνίστηκε στον Αγιο Νικόλαο και σημείωσε χρόνο 17:03.85 στα 1.500μ. ελεύθερο, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ στην 25άρα πισίνα, όχι μόνο στην κατηγορία κορασίδων (στην οποία ανήκει ως το τέλος του 2022), αλλά και στις κατηγορίες γυναικών και νεανίδων.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Βασιλάκη έχει ήδη αρκετές διακρίσεις, τόσο σε επίπεδο Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, όσο και στο εξωτερικό, με σημαντικότερο το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο που κατέκτησε στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες, το περασμένο καλοκαίρι. Μία επιτυχία που της εξασφάλισε τουλάχιστον μία θέση στη ΣΕΦΑΑ (Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) και… έβγαλε από πάνω της ένα βάρος, καθώς, όπως παραδέχεται η ίδια, δυσκολεύεται στο σχολείο, λόγω των ωρών που ξοδεύει για την προπόνησή της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ξεκίνησα το κολύμπι εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχα μικρή, δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανα στο επίπεδο που είμαι τώρα και όλο αυτό οφείλεται στον προπονητή μου Γιώργο Σουρδή και την προπονήτρια ξηράς Βάσω Σουρδή, αλλά και την οικογένειά μου. Με το σχολείο, δυσκολεύομαι λίγο, καθώς χάνω αρκετές ώρες για να κάνω προπονήσεις. Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει μέριμνα από το κράτος, εγώ προσπαθώ όσο μπορώ, γιατί ούτε χρόνος για φροντιστήρια υπάρχει. Ευτυχώς για μένα έχω τις φίλες μου που με βοηθούν σε ό,τι χρειαστώ. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι πάντα δίπλα μου».

Αναφερόμενη στου άμεσους και τους μελλοντικούς στόχους της, η νέα κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ τόνισε: «Μαζί με τον προπονητή μου, αν όλα πάνε καλά, έχουμε θέσει αρκετούς στόχους για φέτος, ελπίζουμε να είναι μια γεμάτη κολυμβητική χρονιά. Είμαι σε μια ομάδα που ό,τι και να επιλέξω να κάνω, οι προπονητές μου αλλά και οι συναθλητές μου θα με βοηθήσουν. Σαν όνειρο, έχω να μοιάσω στην μεγάλη αθλήτρια αποστάσεων, την Κέιτι Λεντέκι. Φετινός στόχος, πάντως, είναι μια καλύτερη εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (σ.σ. στο Ευρωπαϊκό εφήβων/νεανίδων του 2022 η Βασιλάκη ήταν 13η, τόσο στα 200μ. όσο και στα 400μ. ελεύθερο)».