Ελλάδα: Με τέσσερις εκπροσώπους στην Ευρώπη τη σεζόν 2024/25

Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από την Ευρώπη δεν άφησε την παραμικρή ελπίδα στην Ελλάδα να διατηρήσει τις πέντε ελληνικές ομάδες (που θα συμμετέχουν του χρόνου) στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, τη μεθεπόμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ο μόνος που… πληγώθηκε στις καθυστερήσεις από τη Φράιμπουργκ. Παράλληλα, η Ελλάδα είδε τις… απειροελάχιστες ελπίδες που είχε να κρατήσει τις πέντε ομάδες (τόσες θα συμμετέχουν τη νέα σεζόν) στην Ευρώπη, να μηδενίζονται!

Κι αυτό διότι μετά τον μαθηματικό αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων», η χώρα μας έμεινε στην 20η θέση της βαθμολογίας της UEFA και μόνο να πέσει πιο κάτω γίνεται.Η Ελλάδα παρέμεινε μεν στην 20η θέση της κατάταξης της UEFA φτάνοντας τους 25.225, όμως πλέον δεν έχει περιθώρια να αυξήσει τη συγκομιδή της και μόνο… παρακάτω μπορεί να βρεθεί, μιας-για παράδειγμα-η Κύπρος που είναι 22η με 23.275 θα συνεχίσει στο Conference League. Τι σημαίνει πλασάρισμα κάτω από την 20η θέση; Μόνο τέσσερις ομάδες από την Ελλάδα στην Ευρώπη τη σεζόν 2024/25: Πρωταθλητής στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, ο Κυπελλούχος ή ο 2ος στον δεύτερο προκριματικό του Europa League, ενώ 3ος και 4ος στον δεύτερο προκριματικό του Conference League.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Βαθμολογία UEFA: Τα έχασε όλα ο Ολυμπιακός και η Ελλάδα