Καμάτσο: «Αν επιμείνουμε στο πλάνο και είμαστε λίγο τυχεροί θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ράφαελ Καμάτσο ενόψει του παιχνιδιού του Άρη με τη Λαμία (08/11, 20:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης φιλοξενεί τη Λαμία (08/11, 20:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 12η αγωνιστική της Super League, με τον Ράφαελ Καμάτσο να παραχωρεί δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης στην κάμερα της NOVA και να τονίζει πως αν η ομάδα του επιμείνει στο πλάνο της και έχει και λίγη τύχη, θα είναι σε θέση να ανατρέψει την κατάσταση.

Παράλληλα, ο Πορτογάλος υπογράμμισε πως ο Άρης είναι από τις ομάδες που δημιουργούν φάσεις απλά δεν έχουν μετατραπεί σε γκολ ενώ επισήμανε πως οι «κίτρινοι» μπαίνουν σε κάθε αγώνα για να πάρουν τη νίκη.

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως λόγω της διακοπής του Μουντιάλ, η ομάδα του θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει, να… ανέβει επίπεδο και ο Άλαν Πάρντιου να δώσει διαφορετικά πράγματα.

Οι δηλώσεις του Ράφαελ Καμάτσο:

«Είμαστε από τις ομάδες που δημιουργούν πολλές τελικές ευκαιρίες και δεν τις έχουμε μετατρέψει, όντως, όλες σε γκολ. Μέχρι ενός σημείου οφείλεται και στην ατυχία, αλλά θεωρώ ότι άπαξ η ομάδα συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ρυθμό και μπούνε 1-2 γκολ, θα πάρουμε την ώθηση που χρειάζεται και θα βρει ρυθμό».

Για το πρόβλημα που έχει ο Άρης στην τελική προσπάθεια:

«Στο ποδόσφαιρο, όπως είπατε, τα πάντα μπαίνουν, τα πάντα χάνονται. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έχουμε άτυχες στιγμές, αλλά θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Να συνεχίσουμε τη δουλειά στον ίδιο ρυθμό».

Για το αν το ματς με τη Λαμία κρίνεται ως κρίσιμο:

«Σε κάθε παιχνίδι, η ομάδα μπαίνει μέσα για να κερδίσει και ακολουθούμε το πλάνο του προπονητή. Μπαίνουμε δυνατά, κυνηγάμε τις φάσεις, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά είμαστε και άτυχοι.

Αν επιμείνουμε στο πλάνο μας και είμαστε και λίγο τυχεροί θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση λόγω της ποιότητας της ομάδας. Έτσι όμως όπως έχει έρθει η κατάσταση θα είναι κρίσιμο το παιχνίδι με τη Λαμία και θέλουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν η διακοπή εξαιτίας του Μουντιάλ, θα βοηθήσει τον Άρη:

«Τώρα επικεντρωνόμαστε στο σημερινό παιχνίδι, μετά στο επόμενο και έπειτα θα είναι ένα καλό διάλειμμα, μια καλή ευκαιρία για να ανέβουμε επίπεδο, να δώσει και ο προπονητής στην ομάδα διαφορετικά πράγματα και να δουλέψουμε σε ανώτερο επίπεδο».