ΕΠΟ: Πειθαρχική δίωξη σε Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Βρέντζο για τις δηλώσεις μετά το ντέρμπι

Ο Υπεύθυνος Άσκησης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Βρέντζο για τα όσα δήλωσαν μετά από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Καμπάνα…. για Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Βρέντζο!

Όπως έκανε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΕΠΟ, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, τόσο στον πρόεδρο των «ερυθρόλευκων» όσο και στο διοικητικό στέλεχος των Πειραιωτών.

Τονίζεται πως ο λόγος πίσω από την πειθαρχική δίωξη σχετίζεται με τις δηλώσεις στις οποίες προχώρησαν τα δυο πρόσωπα μετά από το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος των ακολούθων προσώπων.

-Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός
και
-Γιάννη Βρέντζου, μέλους ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός

διότι ως αξιωματούχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυσφήμησαν ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α παρ. 1, 2α’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».