Μαρτίνεθ: «Καλύτερα που το φετινό Μουντιάλ δεν διεξάγεται στο τέλος της σεζόν, όταν όλοι είναι κουρασμένοι»

Ο προπονητής του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ εξέφρασε την άποψη του πως είναι καλύτερα που το φετινό Μουντιάλ δεν διεξάγεται στο τέλος της σεζόν που είναι όλοι οι παίκτες κουρασμένοι.

Το Βέλγιο μετρά… αντίστροφα για την συμμετοχή του στο Μουντιάλ του Κατάρ, με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να παραχωρεί δηλώσεις υποστηρίζοντας πως είναι καλύτερο και πιο ενδιαφέρον που η διοργάνωση δεν θα διεξαχθεί στο τέλος της χρονιάς καθώς τότε οι ποδοσφαιριστές είναι κουρασμένοι.

Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός σημείωσε πως στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο οι παίκτες θα έχουν μεγαλύτερη φρεσκάδα και πως οι αγώνες θα έχουν πιο γρήγορο ρυθμό. Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κατάσταση των Αζάρ και Λουκάκου σχολιάζοντας πως είναι έμπειροι παίκτες και παραμένουν δυο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μαρτίνεθ:

«Τα επίπεδα έντασης στα μεγάλα πρωταθλήματα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στους ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα σε αυτούς που συμμετέχουν και στο Champions League. Πιστεύω πως στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο οι παίκτες θα είναι πολύ πιο φρέσκοι σε σύγκριση με προηγούμενες διοργανώσεις και τα παιχνίδια θα έχουν πιο γρήγορο ρυθμό. Η προετοιμασία είναι διαφορετική, αλλά πιστεύω πως είναι καλύτερα που το φετινό Μουντιάλ δεν διεξάγεται στο τέλος της σεζόν, όταν όλοι είναι κουρασμένοι. Θα είναι ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει σπατάλη χρόνου μετά το τέλος των πρωταθλημάτων και μέχρι την έναρξη της διοργάνωσης».

Για τους Αζάρ και Λουκάκου, οι οποίοι δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν:

«Είναι έμπειροι παίκτες και ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Αν ήταν νεαρότεροι, η απόδοσή που είχαν στους συλλόγους τους μπορεί να επηρέαζε την παρουσία τους στην εθνική. Όταν όμως έχεις πάνω από 100 διεθνείς συμμετοχές, το μόνο που έχεις να διαχειριστείς είναι η φυσική σου κατάσταση. Δεν ανησυχώ για το πόση επιρροή θα έχουν η δυο τους στην ομάδα. Παραμένουν δύο από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του κόσμου».