Ολυμπιακός: Εκδικάστηκαν οι υποθέσεις Μαρινάκη-Βρέντζου

Απολογήθηκαν Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Βρέντζος για τις δηλώσεις μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Με υπόμνημα και τον δικηγόρο Βασίλη Δημακόπουλο απολογήθηκαν Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Βρέντζος, για τις δηλώσεις τους μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Μαρινάκης και Βρέντζος διώκονται για «δημόσιες δυσμενείς κρίσεις, εξύβριση και δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων» και απειλούνται με χρηματική ποινή που μπορεί να φτάσει τις 50.000 ευρώ

Οι δύο άνδρες δεν έδωσαν το παρών ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής και εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Βασίλη Δημακόπουλο, ο οποίος παρέδωσε στο δικαστήριο έγγραφο απολογητικό υπόμνημα που στηρίζεται σε δύο ισχυρισμούς:

– Η άσκηση του δικαιώματος έκφρασης προβλέπεται από το Σύνταγμα, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται σκληρές και βαριές εκφράσεις στην περίπτωση που κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται.

– Μεγάλο μέρος των δηλώσεων που έκαναν Μαρινάκης και Βρέντζος δεν αφορά το αντικείμενο, δηλαδή τον αγώνα, αλλά αποτελούν κριτική προς την εκτελεστική εξουσία. Όπως, εξάλλου, σημείωσε ο κ. Δημακόπουλος: «Αναφορικά με το παράπονο που εκφράστηκε για το πώς διοικείται η ΕΠΟ, προσκομίζουμε δημοσιεύματα που καταδεικνύουν την αυθαιρεσία και τον ετσιθελισμό, αυτό δηλαδή που οι εγκαλούμενοι χαρακτήρισαν φασισμό».

Τέλος, ο κ. Δημακόπουλος ζήτησε από το δικαστήριο ότι σε περίπτωση που θεωρηθεί πως υπάρχει πειθαρχική παράβαση, να γίνει χρήση της αρχής της αναλογικότητας και να ληφθεί υπόψη το περιβάλλον μέσα στο οποίο έγιναν οι δηλώσεις και με ποια αφορμή.

Η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.