ΑΕΚ: Επανέρχεται για Βιτάο – Η επιθυμία του Βραζιλιάνου για επιστροφή

Η περίπτωση του Βιτάο παραμένει ψηλά για την ΑΕΚ αναφορικά με την αναζήτηση για κεντρικό αμυντικό.

Χωρίς κάποια σημαντική κίνηση θα πορευτεί στη συνέχεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου η ΑΕΚ, ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη αρχίσει μία μικρή προεργασία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ένα από τα ζητήματα που απασχολεί την Ένωση είναι η απόκτηση ενός στόπερ και ο Βιτάο παραμένει ψηλά στη λίστα.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός ανήκει στην Σαχτάρ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, αυτό του 2024, ωστόσο, από το προηγούμενο αγωνίζεται ως δανεικός στην Ιντερνασιονάλ, ελέω του πολέμου στην Ουκρανία. Μάλιστα, η κατάσταση στην χώρα έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του ποδοσφαιριστή να μην επιστρέψει στο «συγκρότημα» του Ντόνετσκ.

Ωστόσο, επιθυμία του είναι η επιστροφή στην Ευρώπη, με την ΑΕΚ να παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την περίπτωσή του. Ο «Δικέφαλος» είχε ασχοληθεί και το προηγούμενο καλοκαίρι με τον 22χρονο στόπερ, ωστόσο, τότε δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να προχωρήσει το deal, αν και ο Βιτάο είχε το «πράσινο φως» του Ματίας Αλμέιδα.

Βέβαια, ο διεθνής Βραζιλιάνος, με τις μικρές ομάδες της «σελεσάο», παραμένει ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ, η οποία παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στην υπόθεσή του και σε περίπτωση που οι συνθήκες είναι κατάλληλες, δεν αποκλείεται να γίνει επίσημη κίνηση για την απόκτησή του.