Η ΕΠΟ στο πλευρό της Super League 2 για τα χρήματα από τη φορολόγηση του στοιχήματος

Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ εξέδωσε ψήφισμα υπέρ της Super League 2, ζητώντας να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα αναφορικά με τη χρηματοδότηση από το στοίχημα.

Στο πλευρό των σωματείων της Super League 2 στέκεται η ΕΠΟ όσον αφορά την απόφαση που πάρθηκε για την αναβολή του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα η ΕΠΟ αναφέρει: «Στηρίζουμε τον αγώνα της Super League 2 και ζητούμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με την χρηματοδότηση των ομάδων βάσει της υφισταμένης ΚΥΑ».

Να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ -που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη- υπερψηφίστηκε η αλλαγή του καταστατικού. Σε αυτή προβλέπεται η νέα διαδικασία που θα αφορά τις ποινές που έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα (π.χ. αφαίρεση βαθμών, αγώνες κεκλεισμένων των θυρών) και μπορούν να επηρεάσουν τις συνθήκες ενός αγώνα ή και του πρωταθλήματος.

Οι αποφάσεις θα πρέπει να βγαίνουν αυστηρά μέσα σε πέντε ημέρες και όλες οι υποθέσεις θα πρέπει να έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Οι αποφάσεις της σημερινής ΓΣ της ΕΠΟ

«Η Καταστατική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία διεξήχθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Με 53 ψήφους υπέρ και ένα λευκό, αποφασίστηκε να προβλεφθεί καταστατικά πενθήμερη προθεσμία για την έκδοση αποφάσεων από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, όταν οι υποθέσεις που δικάζουν έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα και κρίνουν αποτελέσματα αγώνων ή επηρεάζουν τη βαθμολογία. Επίσης, κάθε δικαστική εκκρεμότητα θα κλείνει το αργότερο ως τις 30 Ιουνίου κάθε έτους.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η ίδρυση γραφείου της ΕΠΟ στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο της ΕΠΣ Μακεδονίας, που θα διεκπεραιώνει υποθέσεις που θα αφορούν τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας.

Εγκρίθηκε ομόφωνα η καταβολή της επιχορήγησης των 30.000 ευρώ συνολικά σε κάθε Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας για το 2023.

-Έπειτα από αίτημα της Super League 2, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ένα λευκό, μία αποχή) η έκδοση ψηφίσματος με το εξής περιεχόμενο: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα των ομάδων της Super League 2 και ζητεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα σε σχέση με τη χρηματοδότησή τους βάσει της υφισταμένης ΚΥΑ».

Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να τροποποιηθεί η σχετική διάταξη και να καταστεί δυνατή η εκδίκαση υποθέσεων και από πειθαρχικά όργανα που θα εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη».