Βαγγέλης Λιόλιος: «Γιορτή το Final 8 του Κυπέλλου, με θεματοφύλακες τις ίδιες τις ομάδες»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στάθηκαν στη γιορτή που θα στηθεί στο Ηράκλειο, με τη διεξαγωγή του Final 8 για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε στην συνέντευξη Τύπου για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ: «Ευχαριστούμε τον υπουργό και τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, όπως και τον κεντρικό χορηγό, τον ΟΠΑΠ, για την παρουσία τους. Βλέπαμε το Final 8, το ζηλεύαμε αλλά δεν το κάναμε τόσα χρόνια. Χαίρομαι πολύ όχι μόνο για την καλή συνεργασία που έχουμε με το υπουργείο, αλλά και την υποστήριξη σε όλο τον αθλητισμό. Είναι η πρώτη φορά την τελευταία διετία που τα αθλητικά σωματεία νιώθουν πως νοιάζεται η πολιτεία για αυτά. Εκ μέρους όλων των σωματείων, σας ευχαριστώ. Η οικονομική ενίσχυση είναι πολύ περισσότερη από την περσινή. Πέρσι κάναμε ένα Final 4 με κεντρικό σύνθημα «Είναι γιορτή». Φέτος είναι ένα Final 8, είναι γιορτή για όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό και κυρίως για τις ομάδες.

Οι ομάδες, οι προπονητές και οι παίκτες διαμορφώνουν το αύριο σε όλους τους υγιείς φιλάθλους. Στην Κρήτη θα γίνουν εντός και εκτός γηπέδου ενέργειες. Αθλητισμός δεν είναι μόνο τα παιχνίδια, αλλά όλες οι παράλληλες δράσεις που θα γίνονται συνεχώς και θα εμπλουτίζονται. Όλες αυτές οι δράσεις γίνονται με την υποστήριξη και βοήθεια του κεντρικού μας χορηγού, του ΟΠΑΠ. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου, αλλά και τις ίδιες τις ομάδες. Αν δεν ήταν οι ίδιες οι ομάδες αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει. Η σχέση που έχει η ομοσπονδία με όλες τις ομάδες είναι άριστη. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να πάμε στην επόμενη μέρα. Θεματοφύλακες για το Final 8 είναι οι ίδιες οι ομάδες, εμείς αυτό που κάνουμε είναι να υποστηρίζουμε, να συντονίζουμε και με τη βοήθεια του υπουργείου και των θεσμικών αρχών να δείχνουμε το δρόμο για την επόμενη μέρα».

Νίκος Νικολόπουλος (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): «Είναι η 48η διοργάνωση του Κυπέλλου και φτάσαμε σε αυτό το σημείο για να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα των άλλων προηγμένων χωρών. Όταν ο πρόεδρος είχε εξαγγείλει κάτι τέτοιο πέρσι, αρκετοί αμφέβαλαν, αλλά το τολμήσαμε γιατί θεωρούμε ότι έχουμε την ωριμότητα να το κάνουμε. Ελπίζουμε πέρα από όμορφα παιχνίδια να μεταδώσουμε και ένα όμορφο μήνυμα σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου και θέλω να ευχηθώ στις συμμετέχουσες ομάδες να είναι υγιείς».