Οι τελευταίοι αγώνες για Τεντόγλου και Καραλή πριν το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου

Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανουήλ Καραλής έχουν καταφέρει να «τραβήξουν» το ενδιαφέρον των Ελλήνων με τις επιδόσεις τους και δίνουν τα τελευταία τους «τεστ», πριν το Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι έτοιμος για το Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Κωνσταντινούπολης κάτι που φάνηκε εμφατικά στο σύνολο των εμφανίσεων του στη σεζόν. Λίγο πριν την αναχώρηση για την Τουρκία, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι θα κάνει μια τελευταία εμφάνιση στο μίτινγκ της Μαδρίτης, την Τετάρτη (22/2).

Ο Ολυμπιονίκης του Τόκιο πέτυχε 8,20 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στη Μαδρίτη θα συμμετάσχουν ακόμη ο Τόμπιας Μόντλερ (Σουηδία), ο Μάικελ Μάσο (Κούβα) και ο Κινέζος Χάνγκ. Ο Τεντόγλου έχει πετύχει φέτος 8,41 μ. στο αγώνα του Λιεβέν που είναι και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Στο μίτινγκ της Μαδρίτης θα αγωνιστεί και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που μετά το 4,40 μ. και τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «έκλεισε» θέση για το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης. Η έμπειρη αθλήτρια θα κάνει στην ουσία τον δεύτερο αγώνα της στη σεζόν, ο οποίος θα της φανεί χρήσιμος ενόψει της συμμετοχής της στην Τουρκία. Η «ασημένια» στο Ευρωπαϊκό του 2019 στη Γλασκόβη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις Αλίσα Νιούμαν (Καναδάς) με φετινό 4,71 μ. και την Χουιγκίν Σου (Σίνα) με 4,63 μέτρα.

Καραλής και Πόλακ στο Όσιγεκ

Μετά την εντυπωσιακή του παρουσία στο 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ο Εμμανουήλ Καραλής αύριο (22/2) θα κάνει το τελικό τεστ ενόψει του μεγάλου αγώνα στόχο της χειμερινής περιόδου!

O 23χρονος πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ θα πάρει μέρος στο διεθνές μίτινγκ του Όσιγεκ και θα προσπαθήσει να δείξει σταθερότητα στα μεγάλα άλματα μετά από τα 5,86 μ. που σημείωσε το Σάββατο στο ΣΕΦ με το οποίο κατέρριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου.

Ο Καραλής στον αγώνα της Κροατικής πόλης θα τεθεί αντιμέτωπος με 11 άλτες. Ουσιαστικοί αντίπαλοι του, όμως, είναι ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ (5,72 μ. φέτος) και ο Γερμανός Τζίλιαν Λάντγουιγκ που το 2023 έχει ξεπεράσει και αυτός τα 5,72 μέτρα. Ο Καραλής που προπονείται με τον πατέρα του, Χάρη Καραλή με τα 5,86 μ. που σημείωσε στο Πρωτάθλημα είναι ο τρίτος καλύτερος άλτης του επί κοντώ για φέτος στην Ευρώπη.

Στο bronze μίτινγκ του επί κοντώ «Γιόσιπ Γκάσπαρατς» θα αγωνιστεί και η Ελένη Πόλακ. Η 26χρονη άλτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δεν μπόρεσε να γράψει επίδοση καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,20 μ. και στόχος της αύριο είναι να σημειώσει μια καλή επίδοση κοντά στα 4,40 μ. που σημείωσε στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά στις 28 Ιανουαρίου.