Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής, με άλμα στα 5.80μ., ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου παρέα με τον Πολωνό Λίσεκ που είχε το ίδιο άλμα και τις ίδιες άκυρες προσπάθειες.

Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για τον Καραλή σε επίπεδο ανδρών σε μεγάλη διοργάνωση και πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία του, μετά την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το άλμα του Εμμανουήλ Καραλή που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο:

Ο Ελληνας πρωταθλητής άγγιξε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (5.86) και πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου των νικητών, χάνοντας στις λεπτομέρειες το χρυσό μετάλλιο.

Για την ακρίβεια, οι τέσσερις πρώτοι αθλητές πήδηξαν 5.80μ., με τα μετάλλια να κρίνονται στις άκυρες προσπάθειες που είχαν οι αθλητές.

Ο Εμμανουήλ Καραλής είχε μία άκυρη προσπάθεια στα 5.60μ. και αυτή ήταν που του στέρησε τελικά το χρυσό μετάλλιο.

Όσον αφορά την προσπάθεια του στα 5.85μ., απέτυχε και τις τρεις φορές, δείχνοντας, πάντως, ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει και αυτό το ύψος.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο επί κοντώ Ανδρών, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη το 2017 στο Βελιγράδι.

Ο Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 5,80 μ. και κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο Καραλής μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τον Πιοτρ Λίσεκ, που επίσης πέρασε τα 5,80 μέτρα. Ο Πολωνός έκανε πέντε τα μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η τελική κατάταξη του τελικού στο άλμα επί κοντώ του Ευρωπαϊκού κλειστού:

Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία) 5.80
Εμμανουήλ Καραλής (Ελλάδα) 5.80
Πιοτρ Λίσεκ (Πολωνία) 5.80
Τόρμπεν Μπλεχ (Γερμανία) 5.80
Εθάν Κορμόν (Γαλλία) 5.70
Κλαούντιο Στέκι (Ιταλία) 5.70
Παλ Χόγκεν Λίλεφοσε (Νορβηγία) 5.60
Μπεν Μπρόντερς (Βέλγιο) 5.60
Λίτα Μπέρε (Γερμανία) 5.40