Γκασόλ: «Στο NBA μετρά απλώς ποιος θα σκοράρει περισσότερο – Έχει γίνει… χαοτικό πλέον το παιχνίδι» (vid)

Την άποψη του για το σύγχρονο NBA εξέφρασε ο θρύλος του μπάσκετ, Πάου Γκασόλ σε συνέντευξη του.

Ο Πάου Γκασόλ παραχωρώντας συνέντευξη στο ισπανικό Μovistar, κλήθηκε να σχολιάσει το σύγχρονο NBA και το στυλ παιχνιδιού, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως το μόνο που μετράει στην λίγκα είναι το ποιος θα σκοράρει περισσότερους πόντους και πως στην ουσία οι άμυνες έχουν… εξαφανιστεί.

Παράλληλα, ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ τόνισε πως δεν του αρέσει που έχει χαθεί η ουσία του παιχνιδιού ενώ υπογράμμισε πως πλέον το παιχνίδι έχει γίνει λίγο… χαοτικό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γκασόλ:

«Όλα κάνουν κύκλους. Στον κόσμο αρέσουν οι νεοτερισμοί, τα μεγάλα σκορ, το δυναμικό παιχνίδι και τα τρίποντα είναι αυτά που προμοτάρονται τώρα και επιβραβεύονται. Ακόμη και οι σχολιαστές του ΝΒΑ, που κάποτε έπαιζαν στη λίγκα, λένε ότι οι άμυνες έχουν εξαφανιστεί. Σαν να μην έχουν σημασία πια. Μετρά απλώς ποιος θα σκοράρει περισσότερο. Δεν μου αρέσει που χάθηκε η ουσία του παιχνιδιού, που είναι να παίζεις σαν ομάδα, να κυκλοφορείς την μπάλα, να δημιουργείς ισορροπία στο παιχνίδι μακριά και κοντά από το καλάθι και να έχεις τακτική. Παλιά όταν σούταρες στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα ή εκτελούσες τρίποντο στον αιφνιδιασμό, θα πήγαινες στον πάγκο για να το ξανασκεφτείς. Εμείς έτσι μεγαλώσαμε, τώρα το παιχνίδι έχει γίνει λίγο χαοτικό».