ΕΠΟ για τους διαιτητές στη Super League: «Μόνο η ΚΕΔ και ουδείς άλλος έχει αρμοδιότητα για τους ορισμούς»

Ο «πόλεμος» ανάμεσα στη Super League και την ΕΠΟ για τους ορισμούς των διαιτητών στα πλέι οφ του πρωταθλήματος συνεχίζεται και η Ομοσπονδία πήρε ξανά επίσημη θέση για το θέμα.

Τα μέλη της Super League ζήτησαν ουσιαστικά να έχουν λόγο στον ορισμό των διαιτητών στα παιχνίδια των πλέι οφ, αλλά η ΕΠΟ φαίνεται να τους… αδειάζει υποστηρίζοντας ότι είναι η μόνη αρμόδια για κάτι τέτοιο.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Σχετικά με την πρόταση του Προέδρου της SL κ. Μαρινάκη για παροχή βοήθειας ώστε να βρεθούν ελίτ διαιτητές για τα ντέρμπι, έχουμε την υποχρέωση να διευκρινίσουμε τα κάτωθι.

1. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1:

«…..ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών.»

2. Σύμφωνα με την «Διαιτητική Συνθήκη» της UEFA (Section Annex A A.6 Para 1, 10 & 12.:

«Ο καθορισμός διαιτητών και παρατηρητών είναι θεμελιώδης όρος για την επαγγελματική πρόοδο και ο ορισμός τους ΠΡΕΠΕΙ να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας και το Τμήμα Διαιτησίας (της Ομοσπονδίας).»

Με βάση τα ανωτέρω είναι προφανές ότι οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς μόνο η ΚΕΔ/ΕΠΟ και ουδείς άλλος έχει μια τέτοια αρμοδιότητα.