Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: «Μάχη» τίτλου στη Λεωφόρο για τα πλέι οφ της Super League

Όλα τα «φώτα» στη Λεωφόρο! Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ (30/04, 20:00) για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να κρίνει εν πολλοίς τον τίτλο του πρωταθλητή.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν ξεχωρίσει από την αρχή της σεζόν και είναι οι μόνες που έχουν βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος,  φθάνοντας μάλιστα ισόβαθμες, πριν το τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι.

Με 76 βαθμούς η καθεμία και έχοντας ήδη εξασφαλίσει τα δύο «εισιτήρια» για το Champions League, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα δώσουν «μάχη» για το πρωτάθλημα, το οποίο οι «πράσινοι» είχαν κατακτήσει για τελευταία φορά το μακρινό 2010 και η Ένωση το 2018.

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ πράξη Νο72

Συνολικά ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ έχουν συναντηθεί 71 φορές με γηπεδούχους του Πράσινους. Οι 62 είναι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και οι 8 για τα Playoffs.

Ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει στις 33 από τις αναμετρήσεις, ενώ 26 έχουν τελειώσει ισόπαλες. Η ΑΕΚ από την πλευρά της έχει φύγει 12 φορές με νίκη σε αγώνες που ήταν φιλοξενούμενη.

Τα πέντε από τα δέκα τελευταία τους παιχνίδια ανεξάρτητα έδρας έχουν τελειώσει ισόπαλα, ενώ υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ και δύο του Παναθηναϊκού. Παράλληλα μόνο στα τέσσερα από τα τελευταία δέκα παιχνίδια τους έχει επικρατήσει ο γηπεδούχος και αυτό συνέβη στα δύο της κανονικής διάρκειας του φετινού και του προηγούμενου πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη ποικιλία στα μεταξύ τους σκορ, αλλά παραμένει εντυπωσιακά κλειστή όταν υπάρχουν ισοπαλίες. Από τις 26 συνολικά αναμετρήσεις που έχουν τελειώσει χωρίς νικητή, οι 12 είναι με 1-1, οι 11 με 0-0 και 3 με 2-2.

71 συναντήσεις

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

26 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

12 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ : 96-59