Ιντζάγκι: «Μπορεί να γράψει ιστορία η Ίντερ – Πιο δυνατή ομάδα στον κόσμο η Σίτι»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Ίντερ, Σιμόνε Ιντζάγκι ενόψει του αυριανού τελικού του Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι (10/06, 22:00).

Ίντερ και Μάντσεστερ Σίτι θα αναμετρηθούν στον μεγάλο τελικό του Champions League με στόχο να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την φετινή χρονιά, με τον Σιμόνε Ιντζάγκι να παραχωρεί δηλώσεις ενόψει της αναμέτρησης στην συνέντευξη Τύπου όπου και τόνισε πως η ομάδα του έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά της και μπορεί να γράψει ιστορία απέναντι σε έναν αντίπαλο που όπως χαρακτήρισε τον πιο δυνατό στον κόσμο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ιντζάγκι:

«Ξέρουμε πώς θα είναι ο αγώνας αύριο. Η Σίτι είναι η πιο δυνατή ομάδα στον κόσμο, το απέδειξε σε όσα παιχνίδια έπαιξε. Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ, θα κάνουμε τα πάντα να παίξουμε έναν αγώνα με απίστευτη συγκέντρωση. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Ναι μπορούμε να γράψουμε ιστορία. Ξέρουμε ότι έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε. Το “μαζί” είναι η λέξη που μας έφερε εδώ και μαζί θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το βήμα.

Όλη η Ίντερ θα πρέπει να είναι καλή αν χρειαστεί να περιορίσει τη Σίτι. Είναι σημαντικό για όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο που τρεις ιταλικές ομάδες έφτασαν σε ευρωπαϊκούς τελικούς.

Λυπάμαι για τη Ρόμα και τη Φιορεντίνα, που έκαναν δύο εξαιρετικά παιχνίδια. Είμαστε εδώ τώρα, ανεξάρτητα από το πώς θα τελειώσει ο αγώνας, νομίζω ότι αυτή τη χρονιά επιτεύχθηκε ένας τεράστιος στόχος: πάει πολύς καιρός από τότε που καμία ιταλική ομάδα δεν έφτασε σε ευρωπαϊκό τελικό. Φέραμε τρεις και αυτός ήταν ένας υπέροχος στόχος για το ιταλικό ποδόσφαιρο».

Για τη συμμετοχή του Μχιταριάν στον τελικό, είπε: 

«Είναι η τελευταία προπόνηση. Χθες έβγαλε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης. Θα πρέπει να αποφασίσω αν θα τον χρησιμοποιήσω από την αρχή ή στα μέσα του αγώνα».