Παναθηναϊκός: Τιμωρία 3 αγωνιστικών και πρόστιμο για τα επεισόδια και τη διακοπή στο ΟΑΚΑ – Δεν επιβλήθηκε μείωση βαθμών

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια και τη διακοπή στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Δεν θα προσφύγουν στο ΑΣΕΔΑΔ οι «πράσινοι».

Με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών αλλά… όχι με αφαίρεση βαθμών τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ και είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή στον τέταρτο τελικό με τον Ολυμπιακό για την Basket League.

Αξίζει να τονιστεί πως οι «πράσινοι» είχαν τιμωρηθεί με ακόμη μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στο Game 2 με τους Πειραιώτες, κάτι που σημαίνει πως τη νέα χρονιά θα αγωνιστούν σε τέσσερα παιχνίδια χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Παράλληλα, στο «τριφύλλι» επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 16.300 ευρώ.

Αξίζει να τονιστεί πως ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστό πως δεν θα προχωρήσει σε προσφυγή στο ΑΣΕΔΑΔ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η απόφαση:

«Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): α) για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας, την ποινή της έγγραφης επίπληξης με παράλληλη ανακοίνωση στον τύπο και χρηματικό πρόστιμο τεσσάρων χιλιάδων (4.000,00) ευρώ, β) για υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν έχουν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα, χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ, γ) για υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και για τα οποία ακολούθησαν δύο (2) προειδοποιήσεις, την ποινή της επίπληξης και το χρηματικό πρόστιμο των χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ, δ) για επεισόδια (καπνογόνα, κροτίδες) εκτός του αγωνιστικού χώρου (κερκίδες),το χρηματικό πρόστιμο των δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400,00) ευρώ, ε) για επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ειδικότερα ρίψη ομάδας αντικειμένων, χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ και στ) για επεισόδια που χαρακτηρίζονται δυσφημιστικά για το άθλημα και ο αγώνας δεν διακοπεί οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών, την ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματικό πρόστιμο επτά χιλιάδων (7.000,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που διεξήχθη στις 15-6-2023».