ΑΕΚ χάντμπολ ανδρών: Έμαθε τους αντιπάλους στο European league

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της φάσης των 32 των ομίλων του European league στο χάντμπολ της σεζόν 2023-2024.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Γκόρνικ Ζάμπζε, Κρίενς Λουκέρνη αλλά και τον νικητή του ζευγαριού Ίσταντς-Ανόβερο. Στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης προκρίνεται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδος θα συμμετέχουν για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην διοργάνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση των ομίλων του EHF European League, όπου πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη. Η «Ένωση», η οποία αγωνίστηκε στην εν λόγω διοργάνωση τη σεζόν 2021/22, επιστρέφει ούσα πρωταθλήτρια Ελλάδας.
Έτσι, η ΑΕΚ κληρώθηκε στο Group B, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τις Γκόρνικ Ζάμπρζε, Κρίενς Λουκέρνη και το νικητή του ζευγαριού Ίσταντς-Αννόβερο.
Θυμίζουμε πως στο νέο φορμάτ της διοργάνωσης προβλέπεται πως οι 32 ομάδες θα αγωνιστούν σε 8 ομίλους χωρισμένους σε 4 ομάδες. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στον κύριο γύρο, όπου εκεί χωρίζονται ξανά σε 4 ομίλους των 4 ομάδων. Οι πρώτες των ομίλων προκρίνονται απευθείας στους προημιτελικούς, ενώ οι ομάδες που κατατάσσονται στη δεύτερη και στην τρίτη θέση παίζουν play-off, σε εντός και εκτός έδρας αγώνες.
Μετά τους προημιτελικούς, οι τέσσερις καλύτερες ομάδες προκρίνονται στο Final 4, που είναι προγραμματισμένο για τις 25/26 Μαΐου του 2024.