Ρίκι Ρούμπιο: Ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση για λόγους ψυχικής υγείας

Ο Ρίκι Ρούμπιο πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από το μπάσκετ επικαλούμενος λόγους ψυχικής υγείας, με την ισπανική Ομοσπονδία μπάσκετ να ενημερώνει και επίσημα τον κόσμο και τα ΜΜΕ για την εν λόγω απόφαση.

Σοκ σκόρπισε στον κόσμο του μπάσκετ η απόφαση ρου Ρίκι Ρούμπιο να αποστασιοποιηθεί από το μπάσκετ για λόγους ψυχικής υγείας, με την ισπανική Ομοσπονδία μπάσκετ να γνωστοποιεί με κάθε επισημότητα την ανακοίνωση του Ισπανού διεθνή γκαρντ.

Ο Ρούμπιο τονίζει στην ανακοίνωση του πως επιθυμεί να σεβαστούν όλοι την ιδιωτικότητα του προκειμένου να αντιμετωπίσει όλο αυτό και να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι συμβαίνει όταν έρθει η κατάλληλη για τον ίδιο στιγμή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ρούμπιο:

«Αποφάσισα να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα για να ασχοληθώ με την ψυχική μου υγεία. Θέλω να ευχαριστήσω την Ισπανική Ομοσπονδία για όλη τη βοήθεια που έχω λάβει και για την κατανόηση της απόφασής μου. Σήμερα η “ρόχα” έχει νόημα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Σας ευχαριστώ. Θα ήθελα να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου με σκοπό να αντιμετωπίσω αυτές τις στιγμές και να είμαι έτοιμος να δώσω περισσότερες πληροφορίες, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».