Φιάσκο… της ΕΠΟ: Δεν ήταν τιμωρημένοι οι τέσσερις παίκτες που δεν έπαιξαν κόντρα στο Γιβραλτάρ

Ενώ δεν ήταν τιμωρημένοι, η ΕΠΟ δήλωσε ως τιμωρημένους τους Τσιμίκα, Κουρμπέλη, Μάνταλο και Σιώπη με αποτέλεσμα να μην αγωνιστούν στο ματς με το Γιβραλτάρ ενώ αν δεχτούν κίτρινη στον αγώνα με την Ιρλανδία τότε θα απουσιάσουν από το εντός έδρας παιχνίδι με την Ολλανδία χωρίς… ουσιαστικό λόγο.

Σε ένα φοβερό λάθος που έχει ταράξει τα… δεδομένα υπέπεσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καθώς οι τέσσερις διεθνείς, Κώστας Τσιμίκας, Δημήτρης Κουρμπέλης, Πέτρος Μάνταλος και Μανώλης Σιώπης που δεν αγωνίστηκαν υποτίθεται λόγω τιμωρίας κόντρα στο Γιβραλτάρ εντέλει δεν ήταν ποτέ… τιμωρημένοι.

Η ΕΠΟ νόμιζε πως οι τέσσερις ποδοσφαιριστές δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής λόγω καρτών, κάτι που όπως αποδείχτηκε δεν ισχύει ποτέ αφού ο κανονισμός της UEFA αναφέρει ότι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα προκριματικά του Euro 2024 τιμωρείται με μία αγωνιστική, εφόσον συμπληρώσει τρεις κίτρινες κάρτες.

Οι τέσσερις Έλληνες παίκτες έχουν φτάσει στις δυο κίτρινες κάρτες στα προκριματικά άρα είχαν κανονικά δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στο Γιβραλτάρ. Όμως το ζήτημα μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο σοβαρό καθώς αν κάποιος από τους τέσσερις αντικρίσει κίτρινη κάρτα στον αγώνα με την Ιρλανδία τότε θα μείνει εκτός από το κρίσιμο εντός έδρας ματς με την Ολλανδία.