Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξή του στο podcast «48 minutes» μίλησε μεταξύ άλλων για την καταγωγή του. 

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη προχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος μίλησε στο podcast «48 minutes» όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μέλλον του στους Μιλγουόκι Μπακς καθώς και σε άλλα εξωαγωνιστικά ζητήματα.

Οι δημοσιογράφοι του poadcast σε τοποθέτηση τους σύγκριναν την περίπτωση του Γιάννη με αυτή του Χακίμ Ολάζουον και σε ερώτηση που του έκαναν για το ποια πλευρά της προσωπικότητάς του αντιπροσωπεύει τον ελληνικό του χαρακτήρα και ποια τον αφρικάνικο, ο ίδιος σχολίασε πως έχει στοιχεία τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Νιγηρία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντετοκούνμπο:

«Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές».

Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του. Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω.

Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».