Χάντμπολ: Αφιέρωμα της EHF για την ΑΕΚ ενόψει του European league

Η ΕHF πραγματοποίησε αφιέρωμα για την ανδρική ομάδα της ΑΕΚ στο χάντμπολ με τίτλο «Οι πρωταθλητές Ελλάδος πρόθυμοι να αφήσουν καλές εντυπώσεις στην Ευρώπη»

Η ΑΕΚ την προηγούμενη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Handball Premier με 3-2 επί του Ολυμπιακού. Η Ένωση στο European league θα αντιμετωπίσει τις Ανόβερο, Κρίενς και Γκόρνικ.

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ Ντράγκαν Τζούκιτς δήλωσε:

Τζούκιτς: «Τα πράγματα και οι συνήθειες δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, θα προσπαθήσω να κρατήσω όλα τα καλά πράγματα που ήταν χαρακτηριστικά της ΑΕΚ τις προηγούμενες επιτυχημένες σεζόν, αλλά και να προσθέσω λίγη από την «γεύση» του χάντμπολ που έχουν οι ομάδες στις οποίες έχω δουλέψει. Ελπίζω ότι με την υποστήριξη των παικτών μου, θα τα καταφέρουμε μαζί! Ας είμαστε ειλικρινείς, ο αθλητισμός είναι τόσο υπέροχα όμορφος γιατί μας δίνει την ευκαιρία να ονειρευόμαστε πέρα από την πραγματικότητα. Ο ρόλος του προπονητή δεν είναι μόνο να οδηγεί την ομάδα του σε ρεαλιστικούς στόχους, αλλά και να θέτει στόχους που μερικές φορές φαίνονται ανέφικτοι. Φυσικά, υπάρχει πολλή δουλειά και θυσίες στο δρόμο προς αυτόν τον στόχο, και τελικά τα καταφέρνουν μόνο όσοι είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Απλό, σωστά;».

Ο Παναγιώτης Νικολαϊδης ανέφερε:
Νικολαΐδης: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε ξανά το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ο στόχος μας κάθε χρόνο και παλεύουμε γι’ αυτό. Στην Ευρώπη θα δώσουμε το 100% μας και θα παίξουμε με πάθος. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας στο EHF European League Men» .

Ο Στίπε Μαντάλινιτς είπε:

Μαντάλινιτς: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος. Έπαιξα πολύ καλά πέρυσι, για το οποίο βραβεύτηκα τον καλύτερο αριστερό μπακ και MVP του ελληνικού πρωταθλήματος. Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω με την εμπειρία που έχω έχοντας παίξει στο EHF Champions League και στο EHF European League Men», είπε ο Μαντάλινιτς και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες στην ομάδα και πιστεύω ότι θα είμαστε καλοί ανταγωνιστές στο EHF European League Men. Η ΑΕΚ έχει ένα καλό έργο και νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έχουμε πολύ καλούς οπαδούς, κάθε παιχνίδι εντός έδρας θα είναι δύσκολο για τον αντίπαλο».