Έβερτον: Βαριά «καμπάνα» με αφαίρεση 10 βαθμών λόγω παραβίασης κανόνων της Premier League (ΦΩΤΟ)

Τεράστια «ζημιά» για την Έβερτον καθώς η Premier League της επέβαλε αφαίρεση 10 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα λόγω παραβίασης κανόνων οικονομικής φύσεως. Στην προτελευταία θέση «έπεσαν» τα «ζαχαρωτά».

Εξοντωτική τιμωρία για την Έβερτον από την Premier League!

Η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος γνωστοποίησε μέσω επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε πως επιβλήθηκε τιμωρία αφαίρεσης 10 βαθμών στα «ζαχαρωτά» λόγω παραβίασης οικονομικών κανόνων που αφορούν προηγούμενα έτη.

Μετά την αφαίρεση των 10 βαθμών, η Έβερτον εκτοξεύτηκε κατακόρυφα στην ζώνη του υποβιβασμού και στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας στους 4 βαθμούς με την Μπέρνλι ενώ πλέον έχει δύσκολο έργο μπροστά της ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές παραβάσεις, η Έβερτον είχε μεγάλες οικονομικές απώλειες που «άγγιζαν» τα 425 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε τρία χρόνια, ποσό που ήταν υψηλότερο κατά 285 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ως κανόνα οι οδηγίες της Premier League σε ότι έχει να κάνει με τα χρήματα που επιτρέπεται να χάνουν οι σύλλογοι σε διάστημα τριών ετών.

Η επίσημη ανακοίνωση της Έβερτον:

«Η Έβερτον είναι σοκαρισμένη και απογοητευμένη από την απόφαση της Επιτροπής της Premier League. Ο σύλλογος πιστεύει πως η Επιτροπή έχει επιβάλει μια εντελώς δυσανάλογη και άδικη αθλητική κύρωση.

Ο σύλλογος έχει ήδη κοινοποιήσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στην Premier League. Η διαδικασία προσφυγής θα ξεκινήσει τώρα και η υπόθεση θα εκδικαστεί από ένα Συμβούλιο Εφετών που θα διοριστεί σύμφωνα με τους κανόνες της Premier League σε εύθετω χρόνω.

Η Έβερτον υποστηρίζει ότι ήταν ανοιχτή και διαφανής στις πληροφορίες που παρείχε στην Premier League και ότι πάντα σεβόταν την ακεραιότητα της διαδικασίας.

Ο σύλλογος δεν αναγνωρίζει τη διαπίστωση ότι παρέλειψε να ενεργήσει με τη μέγιστη καλή πίστη και δεν κατανοεί ότι ήταν ισχυρισμός που διατυπώθηκε από την Premier League κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Τόσο η σκληρότητα όσο και η αυστηρότητα της κύρωσης που επιβλήθηκε από την Επιτροπή δεν αντικατοπτρίζουν, ούτε δίκαια ούτε εύλογα, τα αποδεικτικά στοιχεία που υποβλήθηκαν.

Ο σύλλογος θα παρακολουθεί επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις που λαμβάνονται σε οποιεσδήποτε άλλες περιπτώσεις που αφορούν τους Κανόνες Κέρδους και Βιωσιμότητας της Premier League.

Η Έβερτον δεν μπορεί να σχολιάσει περαιτέρω αυτό το θέμα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφυγής».