Μπέος: «Δεν τιμά την Αστυνομία η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια χούφτα φανατικών οπαδών» (ΦΩΤΟ)

Τη δική του τοποθέτηση μετά το επεισοδιακό παιχνίδι του Βόλου με τον Ολυμπιακό έκανε μέσα από τα social media ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο ιδιοκτήτης και δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος πήρε θέση και έκανε τη δική του τοποθέτηση μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media με αφορμή το επεισοδιακό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που διεκόπη προσωρινά λόγω επεισοδίων και τη ρίψη των δακρυγόνων από την ΕΛ.ΑΣ που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα για τους φιλάθλους και τα μικρά παιδιά που βρισκόντουσαν στο «Πανθεσσαλικό».

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ανάρτηση του ο Μπέος:

«Αναμφίβολα τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο προκαλούν θλίψη και βλάπτουν πάνω από όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ως Δήμαρχος και απλός φίλαθλος, και όχι ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, διερωτώμαι, ωστόσο, για τη συνεχιζόμενη συμπεριφορά της Αστυνομίας που στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη και την ηρεμία πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τάξεις των υγιών φιλάθλων, ακόμη και μικρών παιδιών, αλλά και αυτών των ποδοσφαιριστών, που υποφέρουν από την αλόγιστη και γενικευμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης.

Είναι απογοητευτικό και δεν τιμά την Αστυνομία η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ολιγάριθμη ομάδα, μια χούφτα φανατικών οπαδών, που κάθε φορά προκαλούν τις εντάσεις, και εν τέλει “τιμωρεί” το σύνολο των φιλάθλων, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς δυστυχώς να εισακουόμαστε. Λύση, επαναλαμβάνω δεν είναι η γενικευμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης

Ελπίζω οι ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Να το προστατεύουμε και όχι, εκούσια ή ακούσια, να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά εκείνων που προσπαθούν να το υπονομεύσουν και να το υποβαθμίσουν ως μείζον κοινωνικό γεγονός».

Η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου στο Facebook: