Κεκλεισμένων για δύο μήνες όλα τα ματς της Super League και το Ολυμπιακός – Τόπολα!

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, τα παιχνίδια της Super League για τους επόμενους δυο μήνες (έως τις 12 Φεβρουαρίου) θα είναι κεκλεισμένων των θυρών ενώ θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο και το Ολυμπιακός – Τόπολα για το Europa League.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (11/12) τα νέα μέτρα κατά της βίας μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού ο οποίος δίνει μάχη για την ζωή του.

Το πρώτο μέτρο είναι πως όλοι οι αγώνες της Super League θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο για τους επόμενους δυο μήνες και συγκεκριμένα έως τις 12 Φεβρουαρίου ενώ όπως ανακοινώθηκε και επίσημα η ευρωπαϊκή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα (14/12) για το Europa League θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Αξίζει να τονιστεί πως δεν υπήρξε ανακοίνωση που να αφορά τα αθλήματα του μπάσκετ, του βόλεϊ ή του χάντμπολ.

Αναλυτικά τα μέτρα:

  1. Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες δηλαδή μέχρι τις 12 Φεβρουραρίου 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων Β’ που ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας. Εκδίδεται σήμερα νομοθετική πράξη με άμεση εφαρμογή η οποία θα προβλέπει παράλληλα πως με έκδοση κοινής απόφασης του Υπουργού Προαστασίας του Πολίτη και του αναπληρωτή Υπουργού το μέτρο αυτό θα δύναται κατά περίπτωση να επεκταθεί και σε εντός έδρας Ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας δημοσίας τάξης και ασφάλειας.
  2. Η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής των αγώνων χωρίς θεατές που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα της εφαρμογή της αναστέλλεται έως και τις 12/2/2024.
  3. Η πρώτη σχετική κοινή Υπουργική απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για προσεχείς λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.