Σαν σήμερα: Όταν ο McGregor… σόκαρε τον κόσμο!

Σαν σήμερα 13/12/2015 στο UFC ο νεαρός τότε Conor McGregor αναδείχθηκε πρωταθλητής στο UFC στην Featherweight κατηγορία (κατηγορία φτερού) σοκάροντας τότε το κοινό του UFC σε μια μάχη με τον καλύτερο μαχητή στο κόσμο, Jose Aldo Jr που διήρκησε 13 δευτερόλεπτα. Ο Μιχάλης Κορωναίος και το Deporters24 θυμούνται και καταγράφουν τα γεγονότα. 

Όπως λέμε συχνά για να μιλήσουμε για ένα γεγονός πρέπει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ποια ήταν η κατάσταση τότε στο UFC ; Είμαστε σε μια περίοδο που αρχίζει να χτίζεται το μομεντουμ του ΜΜΑ, το UFC μετά από αρκετά χρόνια που δεν έχει την ανταπόκριση που του άρμοζε, αρχίζει και αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό στα social media. Σε εκείνη την περίοδο λοιπόν στην κατηγορία του φτερού (Featherweight) κυριαρχεί ο Βραζιλιάνος Jose Aldo. Ο Aldo κατείχε την χρυσή ζώνη της κατηγορία και ήταν 10 χρόνια αήττητος και Νο1 παλαιστης στο κόσμο εκείνη την περίοδο. Από την άλλη ο Conor McGregor είναι ο παλαιστής που ξέρουμε μέχρι και σήμερα ένας αθλητής αθυρόστομος που προκαλούσε με τα mind games τους αντιπάλους του. Τότε σε νεαρή ηλικία άρχιζε να χτίζει την κυριαρχία του και την εποχή του στο UFC. 

Πριν την σύγκρουση 

Με τούτα και με κείνα λοιπόν φτάνουμε λίγο πριν την σύγκρουση μεταξύ των 2. Ο McGregor έχει χτίσει ένα σερί 13 νικών και μάλιστα είναι Νο3 στη Featherweight κατηγορία. Προφανώς και δεν έλειπαν τα trash talks μετά από κάθε νίκη δείχνοντας πως ήθελε την ευκαιρία του για τον τίτλο απέναντι στον Aldo. Υπήρξε ανελέητο trash talk από την μεριά του McGregor και στα social media και ακόμα και στις συνεντεύξεις τύπου προς τον Aldo. Μάλιστα ο Ιρλανδός μετά από την 13η σερί νίκη του όταν είδε σε μια κερκίδα κοντά στο οκτάγωνο τον Βραζιλιάνο πρωταθλητή έτρεξε πήδηξε το οκτάγωνο και έφτασε εκεί που είναι και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο.

Το trash talk, η παράταση τίτλου και ο προσωρινός τίτλος 

Έτσι λοιπόν μετά από τόσο καιρό κανονίστηκε μάχη για το τίτλο της κατηγορίας φτερού ανάμεσα στον Conor McGregor και τον Jose Aldo Jr. Σε κάθε συνάντηση που είχε ο Ιρλανδός με το Βραζιλιάνο υπήρχε τεράστια πλύση εγκεφάλου από τις προσβολές του McGregor πριν την σύγκρουση σε σημείο που ο Aldo είχε αγανακτήσει. Μάλιστα σε μια από τις συνεντεύξεις που είχαν ο McGregor άρπαξε την χρυσή ζώνη χωρίς να προλάβει να τον σταματήσει ο Dana White ενώ είχε σκίσει και μια φωτογραφία του μπροστά στο κόσμο. 

Όμως η μοίρα δεν ήθελε να παλέψουν τόσο νωρίς καθώς ο Aldo τραυματίστηκε στα πλευρά και αναγκάστηκε να παραταθεί ο αγώνας. Μάλιστα ο Ιρλανδός τον χαρακτήρισε κότα καθώς θεωρούσε ότι ο τραυματισμός του δεν ήταν τόσο σοβαρός για να επιφέρει αναβολή. Έτσι λοιπόν ο Dana White πρότεινε στον McGregor μια μάχη για την προσωρινή ζώνη της κατηγορία φτερού ( Interim Featherweight Belt ) κόντρα στον Chad Mendes. Ο Ιρλανδός το δέχτηκε και έτσι σε έναν αγώνα που έγινε στις 11 Ιουλίου του 2015 ο McGregor κέρδισε μέσα σε 2 γύρους με Νοκ άουτ τον Mendes και έτσι έγινε έστω και προσωρινά ο πρώτος Ιρλανδός ΜΜΑ fighter που κατακτά τίτλο,  ξεσηκώνοντας ένα έθνος για να τον στηρίξει στην μάχη με τον Aldo που προγραμματιστηκε τελικά για την 13/12/2015. 

Τα δευτερόλεπτα που συγκλόνισαν το κόσμο του ΜΜΑ

Να πούμε εδώ ότι πριν την αναμέτρηση ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν ότι ο Ιρλανδός μπορούσε να νικήσει τον πολύπειρο Βραζιλιάνο πρωταθλητή. Με αποκορύφωμα να βγει sportscaster που έλεγε χαρακτηριστικά “Αν κάποιος καταφέρει να νικήσει τον Jose Aldo στα επόμενα 5 χρόνια θα το κάνει μόνο όταν κοιμάται”. 

Έτσι φτάνουμε μετά από αμέτρητα trash talks, πολλές προκλήσεις φτάνουμε στην μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία της κατηγορίας φτερού, McGregor εναντίον Aldo. Μπαίνουν οι αθλητές δίνει το οκ ο διαιτητής, ο Aldo πήγε να τον χτυπήσει σε στυλ Mike Tyson με 2 κροσέ όμως ο McGregor έκανε ένα απλό βήμα πίσω και με ένα δυνατό αριστερό κροσέ ζάλισε τον Βραζιλιάνο και ο διαιτητής αναγκάστηκε να σταματήσει τον αγώνα. Το κοινό στην Αρένα είχε τρελαθεί καθώς ο επί 10 χρόνια πρωταθλητής της κατηγορίας φτερού έπεσε σε 13 δευτερόλεπτα από ένα κροσέ. Με αυτόν τον τρόπο ο McGregor αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Featherweight κατηγορία και έτσι έχτισε το δικό του μύθο. Μέσα από αυτή την επιτυχία πολλοί Ιρλανδοι ασχολήθηκαν με το MMA και ο McGregor έχτισε μια γενιά που καθιέρωσε το ΜΜΑ ως απο τα δημοφιλέστερα αθλήματα στην Ιρλανδία. Επίσης έπαιξε σημαντικό ρόλο το ποσό προκαλούσε και έπαιζε με τα νεύρα του Aldo και φάνηκε στον αγώνα καθώς πήγε πολύ γρήγορα να τον χτυπήσει και παρασύρθηκε και έπεσε στην παγίδα του. Ήταν και παραμένει ακόμα και σήμερα ως το πιο γρήγορο Νοκ Άουτ σε αγώνα για τον τίτλο!