Μητσοτάκης: «Τα μέτρα που είχαμε πάρει για το ποδόσφαιρο δεν ήταν αρκετά – Χρειάζονταν πιο τολμηρές παρεμβάσεις»

Στο ζήτημα της οπαδικής βίας στην Ελλάδα και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Τη δική του τοποθέτηση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την οπαδική βία στην Ελλάδα καθώς και στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με την απόφαση να διεξαχθούν τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος της Super League χωρίς κόσμο για τους επόμενους δυο μήνες, σε ομιλία που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός της χώρας υποστήριξε πως τα μέτρα που είχε πάρει η πολιτεία δεν ήταν τόσο καιρό αρκετά ενώ επισήμανε πως τα πράγματα με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είχαν φτάσει σε σημείο όπου χρειάζονταν τολμηρές αποφάσεις. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως θα φανεί στην πορεία η ορθότητα των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Όταν παίρνουμε αποφάσεις στην κυβέρνηση δεν μετράμε τη δημοτικότητα των αποφάσεων. Δεν κάνουμε πολιτική με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις. Είναι σαφές ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είχαν φτάσει σε ένα σημείο όπου χρειάζονταν πιο τολμηρές παρεμβάσεις. Είναι επίσης σαφές πως τα μέτρα που είχαμε πάρει δεν ήταν αρκετά.

Από εκεί και πέρα, η ορθότητα των μέτρων μας θα φανεί στην πορεία, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και να επιτρέψουμε στους Έλληνες να απολαμβάνουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου μακριά από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας».