Τσιόδρας: «Τα γήπεδα θα ανοίξουν στις 12 Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει αυτό νωρίτερα»

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας ξεκαθάρισε μέσω δηλώσεων του πως τα γήπεδα της Super League δεν θα να ανοίξουν νωρίτερα από τις 12 Φεβρουαρίου.

Δεν πρόκειται να ανοίξουν τα γήπεδα της Stoiximan Super League πριν από τις 12 Φεβρουαρίου όπως τόνισε μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Συνδέσεις»», ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση εμμένει στην ίδια απόφαση να διεξαχθούν τα ματς δίχως την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου ενώ όπως υπογράμμισε ο Δημήτρης Τσιόδρας τα γήπεδα θα ανοίξουν ξανά εφόσον θα έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές που έχουν ζητηθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας:

«Όταν λαμβάνεις τώρα κάποια μέτρα που είχαν εξαγγελθεί και δεν είχαν εφαρμοστεί στο ενδιάμεσο -πήγαιναν με αργούς ρυθμούς- σημαίνει ότι τα μέτρα τα οποία είχες πάρει ή δεν ήταν επαρκή δεν είχαν αποδώσει όσο χρειάζεται. Γι’ αυτό κρίνεις ότι θα πρέπει να ληφθούν και νέα. Είναι αυτά τα οποία ανακοινώθηκαν, τα οποία είναι σε φάση εφαρμογής. Στις 12 Φεβρουαρίου όταν θα ανοίξουν τα γήπεδα, θα πρέπει να ανοίξουμε τις προδιαγραφές που έχουμε πει, έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός, ο κύριος Βρούτσης ποιες ποινές θα ισχύουν.

Δεν υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν νωρίτερα. Θα ανοίξουν τότε, με τις προδιαγραφές που έχουμε πει ώστε ο κόσμος να μπορεί να πηγαίνει με ασφάλεια στο γήπεδο. Θα λείψει η βία; Όχι. Γιατί προφανώς κάποιος που λειτουργούσε ως συμμορία στο πλαίσιο του χώρου, θα μπορέσει να λειτουργήσει και εκτός.

Έχουν γίνει από ομάδες που λειτουργούν στο πλαίσιο αθλητικού συλλόγου. Για αυτό πήγαμε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ύπαρξης συμμοριών στο πλαίσιο ομάδων. Αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί κατά κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα που αφορά το γήπεδο και τον αθλητισμό.

Από εκεί και πέρα ξέρουμε τι γίνεται στις γειτονιές, ξέρουμε τι γίνεται με τους εφήβους, υπάρχουν πάρα πάρα πολλά προβλήματα, το οποίο και πάλι δεν είναι ελληνικό φαινόμενο».